Hunajalla maustettu lohi

Raaka-aineet

800–1000 g tuoretta lohifileetä
1 rkl murskattua punapippuria
1–2 tl suolaa
1–2 rkl hienonnettua tilliä
2–3 rkl ranskalaista sinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl limen kuoriraastetta
1 sitruuna ja/tai lime koristeluun

Lisäksi: Look Kala&Filepussi

VALMISTUS

  1. Laita lohifilee paistopussiin nahkapuoli alaspäin ja leikkaa pussin kulma auki.
  2. Sekoita suola, punapippurit, sinappi ja hunaja keskenään. Levitä seos lohen pintaan, viimeistele pinta raastetulla limen kuorella.
  3. Sulje pussi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Paista 180–200 °C, 35–40 minuuttia.
  4. Avaa pussi varoen kuumaa höyryä. Koristele lohi ennen tarjoilua sitruuna- ja limerenkailla ja tuoreella tillillä.
  5. Tarjoa esim. valkokastikkeen ja perunoiden kanssa.