Pähkinäiset ananaspalat

Pääsiäisen jälkiruokapöytään sopivat sekä värinsä että makunsa puolesta maustetussa voissa paahdetut ananakset. Tämä jälkiruoka on näppärä tehdä Lookin paistopussissa, silloin ananaksen mehukas maku ei pääse karkaamaan uunipellille. Lisää yksinkertaisen pääsiäisjälkkärin ainekset ostoslistaan ja yllätä perhe tai kaverit tällä makealla jälkiruoalla!

Uuniananakset

1 ananas
50 g voita
1 ½ tl kardemummaa
1 dl tummaa siirappia
1 dl pistaasipähkinöitä

Halkaise ananas. Leikkaa puolikkaista paloista pitkittäin isoja lohkoja, mutta jätä ananaksen kova keskiosa pois. Sulata voi ja lisää joukkoon kardemumma. Laita maustevoi uunipussiin ja heitä mukaan siirappia ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Lisää ananaslohkot, ja sulje pussi huolellisesti. Sekoita. Aseta pussi uunivuokaan tai pellille, leikkaa pussin kulmaan hengitysaukko, ja kypsennä lohkoja 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan, tai vaikka vaniljavaahdon kanssa.

ananas_jälkkäri03.png