Haudutetut omenat

18 omenaa
0,5 dl ruokosokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl jauhettua kanelia
100 g murskattuja pekaanipähkinöitä

Perinteisen kinkun kanssa toimivat hienosti myös uunissa valmistetut haudutetut omenat. Jos kinkun ja omenan yhdistelmä kuulostaa vieraalta voi omenat nauttia myös jälkiruoaksi vaniljajäätelön kanssa. Silloin omenaviinietikan voi jättää pois reseptistä.

 Halkaise omenat ja koverra pois simenkodat. Aseta halkaistut omenat paistopussiin.
Sekoita sokeri, viinietikka, neilikka, kaneli ja pekaanipähkinät ja täytä siemenkotien kolot seoksella. 
Paista uunissa kinkun kanssa viimeinen tunti tai kaksi riippuen kinkun paistolämpötilasta. Tarkista haudutetut omenat aina kun tarkistat kinkun lämpötilaa ja ota pois kun omenat ovat pehmenneet.