Intialaiset lihavartaat

Raaka-aineet

400 g lihaa (esim. lammasta tai possua)
1 dl bulgarian jogurttia
1/2 dl appelsiinimehua
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2-3 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl garam masala -maustesekoitusta
1 tl rouhittuja korianterin siemeniä
1/2 tl rouhittua kardemummaa
1 veitsenkärjellinen sahramia

Lisäksi: Look-paistopussi

VALMISTUS

  1. Sekoita ensin marinadin aineet keskenään.
  2. Puhdista fileepala ja leikkaa se varraskuutioiksi.
  3. Pane lihakuutiot pakastuspussiin ja kaada marinadi päälle. Puristele pussia niin, että lihapalat ovat kokonaan marinadin peitossa.
  4. Anna maustua muutamasta tunnista kahteen vuorokauteen.
  5. Valuta marinadi lihapaloista ja työnnä palat grillivartaisiin.
  6. Laita vartaat paistopussiin, sulje pussi sulkijalla ja leikkaa kulmasta pieni pala pois.
  7. Kypsennä uunissa 180 astetta 30 min.
  8. Tarjoa lisäkkeenä vihersalaattia.