JAHTIMESTARIN HIRVIPAISTI

1 Look-paistopussi
2 kg kokonainen hirven paahtopaisti
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 shalottisipulia
200 g kanttarelleja
nokare voita

Kuivaa liha huolellisesti ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  1. Lisää voita pannulle ja ruskista liha joka sivulta.
  2. Laita liha sopivan kokoiseen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa kulma auki. Työnnä paistomittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan.
  3. Kypsennä 150 °C uunissa keskitasolla, uuninkestävässä astiassa, kunnes paistomittari näyttää 55 °C.
  4. Anna lihan vetäytyä 15 min ennen leikkaamista.
  5. Lisäkesienet: Leikkaa sipuli suikaleiksi ja hauduta voissa 2 min.
  6. Lisää joukkoon sienet, mausta suolalla ja pippurilla.