Joulukinkku Aki Wahlmanin tapaan

Raaka-aineet

1 kpl viljakinkkua suolattuna
1 dl sinappia
2 dl korppujauhoa
30 kpl neilikkaa

Lisäksi: Look Kinkkupussi tai Look Jättikinkkupussi

VALMISTUS

  1. Ota kinkku ennen paistamista muutamaksi tunniksi huoneen lämpöön, jotta sen pinta ehtii lämmetä. 
  2. Laita kinkku sopivan kokoiseen LOOK kinkkupussiin ja sulje pussi pussinsulkimella. Asettele kinkku uunivuokaan ja leikkaa yhteen pussinkulmaan riittävän suuri aukko höyrylle. Tarvitset kinkun paistamiseen aina korkeareunaisen uunivuoan koska kinkusta tulee runsaasti nestettä paistamisen aikana LOOK-pussin sisälle.
  3. Kypsennä kinkkupussissa 100 °C lämmössä, kunnes paistomittari näyttää 74-80 °C.
  4. Avaa kinkkupussi kuumaa höyryä ja nestettä varoen ja anna kinkun jäähtyä hieman ennen kuin poistat pussin. 
  5. Poista kinkun pinnalta nahka ja anna kinkun jäähtyä 2 tuntia.
  6. Kuivaa pinta talouspaperilla ja levitä pinnalle ohut sinappi-kerros. Ripottele siivilällä korppujauhoa sinapin päälleja
    viillä veitsellä ruudukko kinkun pintaan.
  7. Kuorruta 250 °C uunissa, kunnes pinnalla on kaunis väri.
  8. Laita neilikoita koristeeksi kinkun pinnalle ja askartele leivinpaperista koriste potkaan.

Muistathan: Varo aina kuumaa kinkkunestettä ja höyryä kun otat kinkun pois uunista ja kun avaat LOOK-pussin.

Osta tästä tähän reseptiin sopiva tuote