Joulukinkku potkalla

Raaka-aineet

Tuoresuolattu kinkku potkalla (luulla) 6-7 k

Kuorrutukseen:
n. 1/2 dl sinappia
pinnalle korppujauhoja

Lisäksi:
LOOK Kinkkupussi tai LOOK Jättikinkkupussi
Paistomittari
Iso, mahdollisimman korkeareunainen (kork. esim. 5 cm) uunivuoka, johon kinkku mahtuu.
Katso Look-pussin käyttöohjeet ennen ruoan valmistamista täältä ja valmista ruoka alla olevan reseptin mukaisesti.

VALMISTUS

  1. Ota kinkku ennen paistamista muutamaksi tunniksi huoneen lämpöön, jotta sen pinta ehtii lämmetä. 
  2. Laita kinkku sopivan kokoiseen LOOK kinkkupussiin ja sulje pussi pussinsulkimella. Asettele kinkku uunivuokaan ja leikkaa yhteen pussinkulmaan riittävän suuri aukko höyrylle. Tarvitset kinkun paistamiseen aina korkeareunaisen uunivuoan koska kinkusta tulee runsaasti nestettä paistamisen aikana LOOK-pussin sisälle.
  3. Työnnä lämpömittari sivusuunnassa kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle.
    Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Laita kinkku uunivuoassa ritilälle tai pellille uuniin noin keskitasolle. Uunissa LOOK-pussi
    ei saa koskea uunin grillivastuksiin, seiniin, pohjaan tai luukkuun.
  4. Paista kinkkua ensin 200 °C noin 15 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 100 asteeseen. Paista kinkkua 100 °C 1,5 tuntia
    per kilo tai kunnes kinkun mittari näyttää 75-80 °C. Sisälämpötilan noustessa 80 asteeseen kinkku on hieman ylikypsä ja murea.
  5. Avaa kinkkupussi kuumaa höyryä ja nestettä varoen. Ota kinkku pussista kun se on hieman jäähtynyt ja poista verkko
    sekä nahka rasvoineen. 
  6. Sivele kinkun pintaan sinappia ja ripottele päälle korppujauhoja. Ruskista kinkun pinta kauniiksi uunissa 225-250 °C
    noin 5-10 minuuttia.
  7. Muistathan: Varo aina kuumaa kinkkunestettä ja höyryä kun otat kinkun pois uunista ja kun avaat LOOK-pussin.