Kalkkunapaisti pekonilla

Raaka-aineet

n. 1 1/2 kg kalkkunan rintafilee
1 tl suolaa
1 ps (170 g) amerikanpekonia

Lisäksi: Look-paistopussi ja Eskimo-foliota

VALMISTUS

  1. Mausta kalkkunanfilee suolalla, mikäli olet ostanut maustamattoman paistin. Peitä kalkkuna tiiviisti pekoniviipaleilla ja laita uunipussiin.
  2. Aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Leikkaa pussin kulmaan aukko.
  3. Kypsennä uunissa ensin 200 °C noin 30 min ja laske lämpötila sen jälkeen 150 asteeseen.
  4. Kalkkunapaisti on valmis kun sisälämpötila näyttää 70–75 astetta. Aikaa kuluu noin tunti kiloa kohti.
  5. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.