Karitsan paahtopaistia ja hunajajuureksia

Raaka-aineet

600 g karitsan paahtopaistia (3-4 kpl paisteja)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia leikattuna
2 rkl ruokaöljyä

Pikkusipulit ja porkkanat:
12-16 pikkusipulia viipaleena
200 g porkkanaa paloina
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria

Lisäksi: Look Kala&File -pussi

VALMISTUS

  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa porkkanat isohkoiksi paloiksi. Sekoita niihin kulhossa hunajaa, suolaa ja mustapippuria.
  2. Hiero lihan pintaan ruokaöljyä ja ruskista pinta kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Mausta hyvin suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Laita sipulit ja porkkanat uunipussin pohjalle ja lihat päälle. Sulje pussi, leikkaa yksi kulma auki ja laita paistolämpömittari paksuimpaan lihan kohtaan ja paista 120°C uunissa kunnes sen sisälämpö on 54-56°C (noin 30 min.)
  3. Ota paistit pois uunista ja anna vetäytyä pussissa 5 min. Tässä vaiheessa lihan sisälämpötila vielä nousee muutaman asteen,
    jolloin liha on kypsyysasteeltaan medium. Leikkaa liha viipaleiksi, asettele porkkanat ja sipulit vadille lihan viereen. Kaada hieman lihaviipaleiden päälle pussiin jäänyttä paistolientä. Halutessasi voit ripotella myös hieman sormisuolaa ja tuoretta timjamia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.