Kinkkurulla Romesco-täytteellä

Raaka-aineet

2 kg luomuporsaan ulkofilettä

Romesco-täyte:
2 keskikokoista chiliä
50 g kuorittuja manteleita
50 g saksanpähkinöitä
1 viipale vaaleaa leipää
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosilpulin kynttä
1 pieni sipuli
100 g ilmakuivattua tomaattia öljyssä
1/2 isoa paprikaa
2 rkl viinietikkaa
1 1/4 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Lisäksi: Look Kala&Filepussi

VALMISTUS

  1. Halkaise chilit, poista siemenet ja kiehauta vesitilkassa. Kaada keitinvesi pois.
  2. Paahda manteleita ja pähkinöitä kuivalla pannulla tai uunissa. Hiero pähkinöistä mahdollisimman paljon kuorta irti.
    Paahda leipäviipale molemmin puolin öljyssä.
  3. Sekoita tehosekoittimessa ensin mantelit ja pähkinät, paistettu leipäviipale ja valkosipulin kynnet.
    Lisää seokseen chilit, sipuli, tomaatit ja puolikas punaista paprikaa.
  4. Mausta tahna viinietikalla ja varovasti suolalla sekä pippurilla. Lisää oliiviöljy kastikkeeseen koneen käydessä.
  5. Kinkkurullaan tarvitset noin 2 kg luomuporsaan ulkofileen. Leikkaa file noin 1–2 cm paksuiseksi yhdeksi ehjäksi levyksi.
  6. Sivele lihan pintaan romesco-tahnaa reilusti. Kääri rulla melko tiiviisti ja sulje cocktail-tikuilla sivulta tai sido paistilangalla.
  7. Laita kinkkurulla paistopussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Paista 140 °C 2 tuntia.