Lampaanpaisti

Lampaan/karitsanpaisti
n.2 - 3 kg lampaanpaisti
6 - 8 valkosipulinkynttä

marinadi
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl kuivattua minttua
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua rosmariinia
ripaus pippuria

lisäksi Look-isopussi ja minttuhyytelöä tarjoiluun.

Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa pari vuorokautta.
Pyyhi kypsentämättömän lampaan lihan pinta CARITA-kuituliinalla.
Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin valkosipulikynsiä.
Sekoita marinadin ainekset ja sivele sillä lampaanpaisti joka puolelta.
Pane paisti paistopussiin ja uunivuokaan. (kts. vielä tarkat ohjeet pussin käytöstä paketin takaa)
Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Nosta paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.
Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko.
Lisää lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä uunissa 150 - 175 astetta, kunnes mittari näyttää 70 - 75 astetta.