Lime-inkiväärigraavattu lohi

Raaka-aineet

500 g puhdistettua ruodotonta lohifileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 limen raastettu kuori + mehu viimeistelyyn
30 g inkivääriä raastettuna
nippu tuoretta tilliä

Lisäksi Look Kala & File -pussi

VALMISTUS

  1. Sekoita suola, sokeri, limen raastettu kuori ja inkivääri keskenään astiassa. 
  2. Laita lohifile nahkapuoli alaspäin ja levitä mausteseos fileen pintaan.
  3. Peitä pinta pienillä tillinoksilla. Laita kala LOOK paistopussiin ja sulje pussi. Laita pussi lautaselle
    ja jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
  4. Anna graavautua jääkaapissa yön yli.
  5. Pyyhi enimmät mausteet lohen pinnasta pois. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile perunoiden
    tai ruisleivän kera.
  6. Juuri ennen tarjoilua lisää pinnalle limen mehu ja koristeeksi tillinoksia