Paistopussi avuksi kesäkokkailuun

Kätevät ja kestävät Look-paistopussit kaivetaan monissa kodeissa esille aina jouluisin. Silloin paistopussissa kypsennetään juhlapöydän herkullinen kinkku tai kalkkuna. Kannattaa  kuitenkin muistaa, että paistopussi toimii erinomaisena apuvälineenä keittiössä ympäri vuoden. Paistopussissa kypsentäminen sopii erityisen hyvin kuivemmille lihoille, esimerkiksi broilerille, possulle ja vähän rasvaa sisältäville naudan ulkofileille. Pussi pitää höyryn sisällään, jolloin ruoasta tulee mehukkaampaa ja myös maut pysyvät paremmin tallessa. Paistopussin ominaisuudet ovat parhaimmillaan juuri kesäkokkailussa, sillä ne säästävät myös tiskiä ja tilaa jääkaapissa. Siis mehukasta sekä herkullista ruokaa ja vähällä vaivalla.

Hyödynnä paistopussi ruoan esivalmistuksessa

Look-paistopussissa onnistuu paitsi perunoiden kypsentäminen myös niiden esikäsittely. Pese perunat pussin sisällä, jolloin hiekka ei keräänny viemäriin. Kestävä paistopussi kestää kovaakin käsittelyä ja hankausta, joten perunat voi huoletta hieroa puhtaaksi pussin läpi. Myös saumat kestävät pesua repeämättä.

Paistopussi pitää tuoksut tallessa

Kesällä kokatessa suositaan usein vahvoilla aromeilla varustettuja herkkuja. Suosittuja ovat esimerkiksi erilaisissa marinadeissa olevat lihat ja maustetut salaatit. Voimakkaat tuoksut, esimerkiksi valkosipuli ja barbequekastike, tarttuvat helposti jääkaapissa muihin raaka-aineisiin, esimerkiksi voihin, jogurttiin ja tarjoilua odottaviin jälkiruokiin. Kun säilytät vahva-aromiset ruoat paistopussissa, tuoksut eivät leviä ympäri jääkaappia.

Paistopussi vähentää tiskiä ja säästää tilaa jääkaapissa

Kesämökeillä ja veneissä kokkaillessa isot tiskivuoret eivät välttämättä houkuttele. Kun kesäherkut valmistaa paistopussissa, ei tarvitse sotkea montaa kulhoa, kattilaa ja säilytysastioita. Marinoi paistopussissa mansikat balsamicosiirapin kera tai laita pussiin tuorepuuro, joka on aamulla valmis syötäväksi. Samassa pussissa onnistuu siis valmistus, maustaminen kuin ruoan tarjoilukin. Look-paistopussi toimii myös pursotinpussina. Säilytä mousset ja vaahdot pussissa, leikkaa kulmaan reikä ja annostele kauniisti juuri ennen tarjoilua. Paistopussissa säilytetyt ruoat vievät jääkaapista vähemmän tilaa purkkeihin ja lautasiin verrattuna.

Tarjoile kesäherkut suoraan pussista

Paistopussi on erinomainen apuväline paitsi ruoanvalmistukseen myös sen tarjoiluun. Lähes kaikkien grilliherkkujen kylkeen sopiva salaatti kuivuu ja nahistuu helposti, jos sen valmistaa paljon etukäteen ennen tarjoilua. Pilko salaatin raaka-aineet, kaada Look-paistopussiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Ruokailun alkaessa paistopussin voi siirtää kulhon päälle ja tarjoilla salaatin suoraan pussista. Kesällä ruokaa laitetaan usein pienissä mökkikeittiöissä, kantovettä käyttäen ja mahdollisimman vähän jätettä muodostaen. Paistopussi on silloin paras vaihtoehto, sillä se vie vain vähän tilaa roska-astiasta ja vähentää pesuaineen sekä veden kulutusta. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia paistopusseja ja testailla niiden erilaisia ominaisuuksia. Tee Look-paistopussien avulla kesäkokkailusta helppoa ja herkullista.

 Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti

 Hygieenisin kala käsitellään paistopussissa

Hygieenisin kala käsitellään paistopussissa

 Balsamico-mansikat ja jäätelöä

Balsamico-mansikat ja jäätelöä

 Valkosipulimarinadi lihalle paistopussiin

Valkosipulimarinadi lihalle paistopussiin

 Paistopussi salaattikulhona

Paistopussi salaattikulhona

 Raparperihilloke paistopussista

Raparperihilloke paistopussista

 Uusien perunoiden peseminen paistopussissa

Uusien perunoiden peseminen paistopussissa

 Tuorepuuro

Tuorepuuro