Naudanfile Pimento-marinadissa

Raaka-aineet

Naudan filepaisti:
Kokonainen naudan ulko tai -sisäfile
ripaus suolaa
pippuria myllystä

Lisäksi: 2 kpl Look-paistopussia, Eskimo Elmukelmua ja paistomittari

Marinadi:
2 dl rypsiöljyä
½ dl makeaa chilikastiketta
1 rkl pimento- eli savupaprikatahnaa
½ dl soijaa
1 rkl ruokosokeria
2 murskattua valkosipulia
1 rkl tuoretta rosmariinia
½ tuoretta chiliä ohuina viipaleina

Sekoita kaikki ainekset keskenään pienessä kulhossa
ja peitä Elmukelmulla. Laita odottamaan jääkaappiin
seuraavaa työvaihetta.

Paistaminen:
Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Laita filee
Look-paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa kulma auki
kuumalle höyrylle. Työnnä paistomittari lihaan pussin
läpi lihan paksuimpaan kohtaan. Aseta liha paistopussissa
uuninkestävälle vuoalle ja kypsennä uunin keskitasolla
90°C:ssa niin pitkään että lihan lämpötila näyttää
mittarissa 56°C.

Marinointi:
Laita kypsennetty liha uuteen Look-pussiin heti uunista
ottamisen jälkeen ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi
tiiviisti pussinsulkijalla ja kääntele pussia, jotta marinadia
on lihan pinnassa kauttaaltaan. Anna maustua 3-4
tuntia jääkaapissa.