Perinteinen joulukinkku

Raaka-aineet

1 kpl kinkku suolattuna
1 dl sinappia
2 dl hapankorppuraastetta (tai tavallista korppujauhoa)

Lisäksi: Look Kinkkupussi tai Look Jättikinkkupussi sekä paistomittari

Valmistus

  1. Laita kinkku sopivan kokoiseen paistopussiin ja leikkaa pussin ylin kulma auki. Työnnä paistimittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta ei luuhun asti.
  2. Paista noin 110 asteessa. Jos haluat kinkusta mehevähkön, se kannattaa ottaa uunista 75-asteisena. Lämpötila saa nousta 80 asteeseen, jos pidät ylikypsän kinkun mausta.
  3. Ennen kuorrutusta kinkun on syytä antaa levätä ja jäähtyä muutama tunti.
  4. Kuori kamara ja rasva pois ja sivele pinta sinapilla. Ripottele päälle hapankorppuraastetta.
  5. Ruskista kuorrutusta noin kymmenen minuutin ajan noin 225-250 asteen lämmössä.