Pikku kinkku – porsaan rulla

2 kg porsaan ulkofilettä tai porsaan kassleria
n. 1-1,5 dl sinappia
pieni nippu ruohosipulia
pieni nippu persiljaa
n. 2 tl suolaa

Lisäksi tarvitset paistamiseen sopivaa narua
ja Look-paistopussin

Valmistus

  1. Osta sopivan mallinen lihapala josta saat helposti leikattua auki levyn ja jota voit rullata.
    Lihapala avataan ensin veitsellä ”kuin kirjan kannet” ja ”selkäosa” jätetään kiinni.
  2. Tämän jälkeen kannattaa lihalevyä ohentaa vielä nuijimalla, käytä siihen lihanuijaa.
  3. Ripottele lihalevyn päälle hieman suolaa ja sivele haluamasi määrä sinappia.
  4. Hienonna ruohosipuli ja persilja ja ripottele tasaisesti sinappikerroksen päälle.
  5. Rullaa lihalevy kuin kääretorttu, hyvin tiiviisti ja sido rulla lopuksi paistinarulla.
    Ripottele suolaa myös rullan päälle.
  6. Ruskista possurullan pinta kauniin ruskeaksi pannulla ja siirrä se uunipussiin.
  7. Leikkaa pussin kulma auki, sulje pussi ja laita liha pussissa uuninkestävälle paistoastialle.
    Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan uunipussin läpi.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 2 h 140°C tai kunnes lihan lämpötila on 75 °C.