Pulled pork eli nyhtöpossua

900 g porsaan kassleria
1 tl suolaa myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl sinappia
1/2 rkl Sambal Oelek maustetta
2 dl omenatäysmehua
1/2 dl omenaviinietikkaa
2-3 sipulia (300 g)
3-5 valkosipulinkynttä

Lisäksi: Look-paistopussi ja paistomittari

Valmistus

  1. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, pippuri, sinappi ja chilitahna.
    Nosta liha uunipussiin ja laita korkeareunaiseen uunivuokaan (huom. nestettä kertyy
    pussiin runsaasti). Anna maustua huoneenlämmössä noin yksi tunti. Kaada uunipussiin
    omenatäysmehu ja -viinietikka. Leikkaa kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi. Siirrä
    sipulipalat ja kokonaiset valkosipulinkynnet paistopussiin. Sulje pussi (jätä tilaa
    nesteelle), leikkaa yksi kulma auki ja pistä paistomittari lihaan pussin läpi. Paista 90°C,
    9 tuntia. Lihan sisälämpötilan pitää nousta vähintään 93°C, mielellään yli.
     
  2. Ota liha uunista ja anna jäähtyä liemessään noin 1/2 tuntia. Nosta liha uunipussista
    leikkuulaudalle. Lusikoi sipulit tarjoilukulhoon. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan
    avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman paistolientä antamaan
    mehevyyttä ja makua. Tarjoa kypsyneet sipulit lisäkkeenä.