Rosollijuurekset

500 g punajuuria
500 g perunaa
500 g porkkanaa
500 g sipulia
2 rkl balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
ripaus pippuria

Kinkun kanssa samassa uunissa syntyvät kätevästi myös rosollijuurekset, joita ei välttämättä tarvitse tarjota perinteisen rosollin tapaan vaan uunijuureksina kinkun lisukkeena.

Kuori ja lohko juurekset.
Asettele juurekset paistopussiin ja pirskottele päälle viinietikka, oliiviöljy ja hunaja, mausta suolalla.
Paista uunissa kinkun kanssa ja tarkista juuresten kypsyys samalla kun tarkistat kinkun kypsyyttä. 
Voit joutua ottamaan rosollijuurekset pois hieman ennen kinkkua, sillä kypsennysaika riippuu uunin lämpötilasta.