Savun makuinen uunilohi

Ainekset:
1- 1,5 kg kokonainen perattu taimen/lohi
2-4 tl savusuolaa
4-5 rkl voita
1-2 rkl rosepippuria murskattuna
tuorekurkkua
tuoretta tilliä

Lisäksi: Look kala&filépussi

Valmistus

  1. Huuhtele ja kuivaa kala. Laita kala leivinpaperin päälle ja tee kalan pintaan 4-5 viiltoa. Sirottele savusuolaa kalan
    vatsaan ja pintaan. Tee rosepippurivoi sekoittamalla voi ja murskattu rosepippuri keskenään. Laita puolet
    rosepippurivoista nokareina kalan vatsan sisään ja puolet kalan päällä oleviin viiltoihin. Voit halutessasi sulkea
    kalan vatsan cocktailtikuilla.
  2. Laita maustettu kala Look Kala&filépussiin ja sulje pussi pussinsulkimella. Laita kala uunivuoalle ja leikkaa
    pussin kulmaan riittävän suuri aukko höyrylle. Aseta kala uunivuokineen uunipellille tai –ritilälle uunin keskitasolle.
  3. Paista uunissa 190 °C 40-50 min. kalan koosta riippuen.
  4. Avaa pussi kuumaa höyryä ja nestettä varoen. Nosta kala tarjoiluvadille ja poista cocktailtikut sekä
    nahka kalan päällimmäiseltä puolelta.
  5. Leikkaa tuotekurkusta ohuita, ehjiä siivuja ja asettele ne ”suomumaisesti” limittäin kalan päälle.
    Kurkkusiivujen väliin voit laittaa pieniä tupsuja tillistä.