Tilliriisillä täytettyä siikaa

Ainekset:

1 kokonainen siika suomustettuna

100 g riisiä
40 g voita
3 oksaa tilliä silputtuna
1 keltasipuli pilkottuna
raastettua sitruunan kuorta
sitruunamehua valeluun

Lisäksi: Look Kala&Filepussi

Valmistus

  1. Keitä riisi suolavedessä, jäähdytä. Lisää joukkoon muut aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele kalan sisus huolella, mausta suolalla, valele sitruunamehulla ja laita täyte kalan sisään.
  3. Leikkaa kalan pintaan viiltoja, valele sitruunamehulla, mausta suolalla ja laita paistopussiin.
  4. Leikkaa paistopussin kulma auki ja paista uunin keskitasolla 160 °C 45 min.
  5. Ota lopuksi kala pois paistopussista ja grillaa uunissa n. 5 min, jotta pintaan saadaan kaunis väri.