Hirvenpaistia, sieniä ja juureksia

4 hengelle 

Vaikeusaste: Keskitaso 

Valmistusaika: 1h 

gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä 

Hirvenpaistia valmistettaessa on aivan turha lähteä turhiin kikkailuihin. Tuoreita yrttejä, kotimaisia juureksia ja sieniä. Kaikki aineet Look-paistopussiin ja sillä selvä. Voit halutessasi vaihtaa porkkanat ja sipulit muihinkin kauden juureksiin. 

AINEKSET

2 oksaa salviaa  

2 oksaa rosmariinia  

4 kynttä valkosipulia 

1 kg hirven sisä-, kulma- tai ulkopaisti  

voita 

3 porkkanaa  

2 sipulia 

200 g metsäsieniä  

2 oksaa salviaa  

2 oksaa rosmariinia  

1 LOOK Isopussi 

Loraus kermaa

VALMISTUS 

Murskaa salvia, rosmariini ja valkosipulit morttelissa. Ruskista paisti voissa pannulla yrttien ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista myös porkkanat, sienet ja sipulit pannulla voissa yrttien kanssa.  

Laita kaikki aineet paistopussiin ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 15-30 minuuttia paistin koosta riippuen.  Paistin eri kypsyys asteet on helppo mitata sisälämpömittarilla. Medium 42-46 astetta, medium plus 46-48 astetta ja kypsä 52 astetta tai yli. Anna paistin levätä 15 minuuttia paistamisen jälkeen. 

Odotellessa voit valmistaa liemestä kastikkeen. Kaada pussiin tullut liemi kattilaan, keitä hetki kasaan ja lisää loraus kermaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastikkeen voi maustaa tässä vaiheessa myös marjoilla, erilaisilla hyytelöillä tai vaikka jallulla. 

Leikkaa hirvenpaistia tarjolle ohuiksi viipaleiksi porkkanoiden ja sienien sekä kastikkeen kera.