Joulukala - kokonaisena kypsennetty siika appelsiini-fenkoliliemessä

8-12:lle
Valmistusaika 1 h

1 kokonainen siika
1 fenkoli
1 sipuli
suolaa
tilliä varsineen
1 appelsiini
2 dl valkoviiniä
4 kpl tähtianista
1 tl kokonaisia valkopippureita

Kastike:
2 dl smetanaa
0,5 dl appelsiinilientä
ripaus suolaa

VALMISTUS

  1. Osta kokonainen siika suomustettuna kalatiskiltä tai tarvittaessa suomusta kala itse. Tee muutama ohut viilto kalan nahkaan molemmin puolin, jotta maut läpäisevät nahkapuolen paremmin.

  2. Siivuta fenkoli ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Mausta kala suolalla ja lisää avatun kalan sisään fenkolia, sipulia ja muutama tillin varsi. Laita kala paistopussiin.

  3. Pese appelsiinit huolellisesti, halkaise ja purista mehua kevyesti paistopussiin ja lisää myös appelsiinin puolikkaat mukaan haudutuksen ajaksi. Lisää valkoviini, tähtianikset ja valkopippurit.

  4. Hauduta 160 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  5. Valmista kastike vaahdottamalla smetana kevyesti ja lisäämällä siihen jäähtynyttä, siivilöityä paistolientä. Mausta suolalla.