Joulukinkku ja omenainen paistoliemikastike

8-12:lle
Valmistusaika 4 tuntia

Kinkku
n. 3 kg kinkkurulla
2 dl omenamehua
2 omenaa
1 sipuli
2 oksaa rosmariinia

Kuorrutus
1 dl tulista sinappia
1 rkl omenahilloa
1 keltuainen
2 dl gluteenittomia maissihiutaleita

Paistoliemikastike
2 dl kinkun haudutuslientä
1 dl omenamehua
2 dl kermaa
2 rkl maissitärkkelystä
mustapippuria myllystä
(suolaa)

lisäksi LOOK-kinkkupussi

Laita joulukinkku LOOK-kinkkupussiin ja lisää omenamehu, lohkotut omenat, sipuli, sekä rosmariini. Paista kinkkua 100-120 asteisessa uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on 75 astetta.

Poista kamara kinkun päältä. Sekoita kuorrutuksen sinappi, omenahillo ja keltuainen keskenään ja valele kinkun pintaan. Jauha maissihiutaleet rouheeksi ja ripottele kuorrutteen pintaan. Maissihiutaleiden jauhaminen käy helposti toisessa paistopussissa! Paista kuorrutettua kinkkua 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista kastike kuumentamalla kattilassa haudutuslientä, omenamehua ja kermaa. Suurusta kastike maissitärkkelysellä. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla, mutta usein kinkun haudutusliemi tuo riittävästi suolaisuutta kastikkeeseen.