Rosolli kokonaisina kypsennetyistä juureksista

4:lle
Valmistusaika 2 tuntia

4 punajuurta
2 porkkanaa
2 perunaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
1 tl kokonaisia neilikoita
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 omena

suolaa
1 rkl vaaleaa siirappia

Kastike
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl juuresten haudutuslientä
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
ripaus suolaa

lisäksi LOOK-uunipussi

Pese kasvikset huolellisesti. Laita punajuuret, porkkanat, perunat ja sipuli kuorineen LOOK-uunipussiin, lisää öljy ja mausteet. Hauduta juureksia paistopussissa 160 asteessa noin 1,5 tunnin ajan, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Kuori punajuuret ja sipuli, ohutkuorisia porkkanoita ja perunaa ei tarvitse välttämättä kuoria. Pilko kypsennetyt kasvikset ja omena kuutioiksi, mausta suolalla ja vaalealla siirapilla.

Sekoita kastike rosollille turkkilaisesta jogurtista, juuresten haudutusliemestä ja hiennonnetusta rosmariinista. Mausta rosollin kastike suolalla.