Sorsaa, mustaherukkaa ja punajuuria

2 hengelle 

Vaikeusaste: Keskitaso 

Valmistusaika: 2,5h 

gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä 

Sorsan kanssa uskomattoman makuparin muodostaa mustaherukka. Voit käyttää mausteena marjojen lisäksi myös mustaherukan lehtiä. Kokonaista sorsaa kannattaa kypsentää, kunnes liha irtoaa luista. Look-paistopussissa maut ja mehevyys pysyvät pidemmänkin kypsennysajan. 

AINEKSET

1 sorsa 

voita 

4 kynttä valkosipulia 

2 oksaa timjamia 

2 oksaa rosmariinia 

4-5 lehteä salviaa 

kourallinen mustaherukan lehtiä 

1 dl mustaherukoita 

suolaa 

pippuria 

6 pientä punajuurta 

1 LOOK Uunipussi

VALMISTUS 

Ruskista sorsaa pannulla voin, valkosipulinkynsien, yrttien, mustaherukanlehtien ja mustaherukoiden kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta paistopussiin. Aseta Look-paistopussiin myös punajuuret, sulje ja kypsennä 120-140 asteisessa uunissa 2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.